Landweringstraat 112, 6133AJ Sittard

Oriental MoVe

Oriëntal MoVe

foto Oriental Move min

Vanaf 2015 verzorgt Oriental MoVe met veel plezier dansvormen uit het Midden-Oosten bij de Landjwaer. In de Westerse wereld wordt vaak kortweg gesproken van ‘buikdans’, hetgeen de ‘echte’ dansvormen die ten grondslag liggen aan buikdans te kort doen en andere dansvormen uit het Midden-Oosten uitsluit. Daarom spreken wij liever van ‘raqs sharki’ (dansstijlen uit het Midden-Oosten).

Kennis van Arabische muziek (of van muziek uit de niet-Arabische landen in het Midden-Oosten), en gedegen kennis van de 'Folkloristisch dansen' zijn van belang om Raqs Sharki goed te kunnen dansen. Naast met veel plezier in een veilige omgeving dansen, is het delen en meenemen van bovenstaande kennis kenmerkend voor onze lessen. Uiteraard maken we soms eveneens een uitstapje naar gemengde dansvormen; fusion genoemd (vaak moderner).

Naast vrouwelijkheid, genieten van muziek, culturele kennis, werken aan lichaamshouding komt er zeer zeker de nodige humor aan te pas en is het bovendien een gezonde manier van bewegen voor jong en oud.

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of om een les bij te wonen!

Monique Vernooij

06 - 40948088

 Bezoek de website van Oriental Move